CLD Hof van Delft en de Dronerace

Bij het vak Technologie & Toepassing (T&T) gaat het over kennismaken met nieuwe technologie, het bedrijfsleven en een goed beeld hebben van een technische vervolgopleiding. Afgelopen periode zijn leerlingen van klas 4 T&T van het Chr. Lyceum Delft, locatie Hof van Delft, aan de slag gegaan met het project “Dronerace in de Urban Mine”, een uniek project dat het CLD in samenwerking met de techniekcampus van ROC Mondriaan, Tinwerf in Den Haag, uitvoert.

Het project is ontstaan vanuit de subsidie van Sterk Techniekonderwijs Haaglande met als doelstelling om o.a. de samenwerking tussen vmbo-scholen en technische mbo-instellingen te versterken.

De CLD-leerlingen krijgen eerst een aantal lessen van een mbo-docent en een student van de TU Delft op de locatie Hof van Delft, waarbij ze leren drone vliegen, onderzoek doen naar het onderwerp recycling en een race obstakel ontwerpen. Daarna zijn ze aan de slag gegaan in de bouwplaats van Bouwmensen Delft, waar ze het obstakel ook echt hebben gebouwd van restmateriaal, eventueel aangevuld met allerlei elektronica.

Het project is onlangs feestelijk afgesloten met een spectaculaire dronerace.

Tekst en foto’s: Mariska Evers, docent wiskunde en coördinator T&T CLD, locatie Hof van Delft