Doe-dag in Oostland

Op zaterdag 17 juni van 10.00 tot 15.00 uur is de eerste ‘Doe Dag in Techniek’ voor basisschoolleerlingen en 1e jaars vmbo-leerlingen, jongeren van 8 tot 13 jaar. Samen met hun ouders zijn zij van harte welkom bij bij L van Vliet Vorkheftrucks, Heulweg 6, in Pijnacker (bedrijvenpark De Boezem). 

“Het wordt een hele leuke dag met veel activiteiten, waardoor kinderen zelf kunnen ondervinden hoe leuk het is om voor een technisch beroep te kiezen”, licht Oscar van Buijtene van OBS Groep toe. “Elk bedrijf dat deelneemt aan deze dag krijgt een stand, waar leerlingen kunnen zien en ervaren dat techniek onmisbaar is.”

Opdrachten
We hebben verschillende opdrachten verzonnen die ze mee naar huis mogen nemen, zoals een lasopdracht, een 3D print of CAD-tekening maken. Dat zijn opdrachten die leerlingen bij het bedrijf van Leco van Vliet, waar we te gast zijn, binnen kunnen doen. Ook zijn er buiten opdrachten die uitdaging bieden, bijvoorbeeld zand verplaatsen met een kleine shovel. “Daarnaast zijn er onderwijsinstellingen aanwezig, die de mogelijkheden en het aanbod in techniekopleidingen laten zien, zowel in voortgezet onderwijs als op MBO-niveau.