En de winnaar is…

Maandagavond 23 mei jl. in de Hotspot Techniek aan Zee hebben alle winnende teams van ‘het Vliegplan’ de felbegeerde prijs in ontvangst genomen, namelijk een vlucht maken in een vier-persoons Cessna vanaf Rotterdam Airport over Hoek van Holland, richting Scheveningen, over de Maris locaties! 

Wat is ‘het Vliegplan’?

Onder de bezielende leiding van Django Boer, piloot en eigenaar van Aeroplane Cruise Rotterdam*), hebben alle 3e jaars leerlingen die NASK in hun vakkenpakket hebben, een presentatie gekregen over de luchtvaart. Voordat je gaat vliegen in een echte vier-persoons Cessna, moet je een uitvoerbaar en goedgekeurd vliegplan maken. Pure natuur-, wis- en scheikunde in de praktijk!

Na de presentatie zijn de leerlingen in groepjes van twee of drie verdeeld. Met een aantal gegevens zijn zij aan de slag gegaan om voor hun eigen vlucht de massabepaling, massaverdeling, de momenten en het zwaartepunt te berekenen op basis van de gewichten van de groep incl. bagage, brandstof, piloot, etc.

Nadat alle gegevens nauwkeurig waren berekend, zijn de groepjes per locatie een professionele presentatie gaan maken om vervolgens te presenteren aan de andere teams. Onder leiding van Django Boer en de NASK docent werden de teams beoordeeld.

Van iedere locatie sprong er één team met kop en schouders boven de andere teams uit en zij gaan de vlucht daadwerkelijk maken. 

En de winnaars zijn…

Team Houtrust; Phileine van den Bosch, Kaylee van Duivenbode en Sara Welcker

Team Belgisch Park; Noor Meppelder, Pip Nuijen en Ella Meima

Team Kijkduin; Ronin Burgersdijk en Storm de Kleijn

Team Statenkwartier; Therese Enzlin, Matthew Ramanoop en Arujan Somasundram

Team Bohemen; Luuk Wijnstra en Yash Harnam

Wij wensen de leerlingen heel veel vliegplezier en uiteraard ontvang je een uitgebreid verslag van het vliegavontuur!

*) Aeroplane Cruise Rotterdam zet de kleine luchtvaart in voor het onderwijs. Met als doel het vergroten van de instroom van vmbo studenten in de techniek opleidingen. Het mbo helpen het laten aansluiten bij technologische ontwikkelingen in de luchtvaart. Bezoek de website voor meer informatie www.aeroplanecruise.com

Neem voor meer informatie contact op met m.vandertoorn@mariscollege.nl