Minister Wiersma bezoekt François Vatel vmbo

Maandag 6 februari kwam Minister Dennis Wiersma langs op François Vatel vmbo om een kijkje in de keuken te nemen op de school. 

Een school is altijd in ontwikkeling. François Vatel vmbo is vorig jaar gestart met een innovatietraject wat betreft keuzewerktijd voor leerlingen. Dit biedt leerlingen meer mogelijkheden voor maatwerk. Dit traject is de school gestart met de hulp van het programma Voortgezet Leren vanuit de VO-raad. 

Erwin van der Meulen, teamleider en begeleider van het traject: “Wij kijken als school graag naar wat een leerling nodig heeft. Keuzewerktijd biedt de mogelijkheid tot meer maatwerk in de klas. Leerlingen leren met de hulp van docenten keuzes te maken voor vakken waar ze extra ondersteuning bij nodig hebben of zich in willen verdiepen.”

De minister is meegenomen in de ontwikkelingen op François Vatel vmbo en wat daarvoor nodig is op een school. Daarna werd er een rondje gemaakt door de school. 

De minister heeft een kookles van brugklas 1B1 en een les Engels waar leerlingen met een game woordjes aan het leren waren bezocht. Ondertussen werden ook de nodige selfies met de minister gemaakt!

Aansluitend was er een leerling-arena. Want wie kunnen er beter vertellen hoe het is op een school dan de leerlingen zelf? De leerlingen bespraken verschillende onderwerpen. De volwassenen mochten in eerste instantie alleen maar luisteren. Aan het einde was er ruimte voor een aantal vragen en zijn de leerlingen nog in gesprek gegaan met de minister.

Senne Grouwstra, leerling 3e klas: “Het was best spannend. Deze mensen bepalen wat wij doen op school. Nu moesten ze allemaal naar ons luisteren en dat vond ik wel heel tof.”

De laatste stop was de, nu nog tijdelijke, Immersive room. Een interactief klaslokaal voorzien van touchscreens en met interactief bewegend beeld op alle wanden. Volgend schooljaar wordt de immersive room een vast onderdeel van de vernieuwde lokalen Media, Vormgeving en ICT.

Zowel de school als de minister kijken terug op een geslaagd bezoek. De school is trots op de leerlingen die met de minister in gesprek zijn gegaan over schoolontwikkeling.